Sommarlov

                                    /portrait-of-christ-.jpg

Äntligen är det sommarlov, ingen skola , inga läxor och inga tidiga morgnar. Friheten är total, långa sovmorgnar , vackert och varmt väder, bad och grillning. Och ofta också semester! För många barn och unga är sommaren den bästa tiden, ja det är den oftast för vuxna också.


Men för alla barn och vuxna är inte sommaren den bästa. Barn och unga som som lider av psykisk ohälsa kan få det jobbigare under sommaren, för Sverige stannar under sommaren och vårdkontakter kan vara svårare att nå. Vissa lever också i missbrukarfamiljer, och där kan sommaren och gemenskapen utebli, och närvaron kan istället bli en trigger för olika former av tragedier. Alla familjer har heller inte ekonomier för semestrar och andra olika aktiviteter för barnen. Alla dessa olika faktorer spelar in, hur sommaren kommer att bli.


Utsatta barn kan också söka sig till olika gruppkonstellationer, för att överhuvud taget bli sedd. Gruppen stärker oftast en svag individ och i gruppen och genom gruppen blir man någon.
Därför ligger det i samhällets ansvar, att anordna olika aktivteter för alla barn och unga som behöver det. Det skulle också vara väldigt bra om många av fritidsaktiviteterna kunde vara kostnadsfria. På detta vis, utjämnas också de sociala skillnaderna mellan barnen.


B K R O Barn, hade fram till pandemin olika fritidsaktiviter varje sommar, men också året om. Dessa aktiviteter kommer att tas upp till sommaren 2023. Men redan i höst börjar biokvällarna och aktiviteter på höst, sport och påsklov.
Men från oss alla på B K R O Barn önskar vi alla er ett underbart sommarlov. Var rädda om varandra och njut av sommaren, solen och friheten.
- Skulle sommaren mot förmodan inte vara så bra, är ni välkomna att kontakta oss. För vi finns här hela sommaren!

B K R O Kraft Force och B K R O Barn

23 Jun 2022

/6d7b2d7a-77e0-4222-bbcb-f83b08f6cf6b.jpg

Välkommen till

 www.bkrobarn.eu

 

Som är en del av

B K R O Kraft Force

Barn och Kvinnorätts

Organisationen

Kraft Force

 

Välkommen

att besöka våra

andra hemsidor:

www.bkrokraftforce.me

www.bkro.eu

/6d7b2d7a-77e0-4222-bbcb-f83b08f6cf6b.jpg