B K R O Barn

för utsatta barn och ungdomar

Diskussionsforum

/429e64e9-9dfa-49ce-b47c-1fe2321a2309.jpg       

 

På denna sida kommer vi att ta upp brännheta ämnen för diskussion, men det kommer även att handla myckt om vardagsämnen. Och alla ni läsare att välkomna att delta i våra diskussioner.

Vårt första ämnen kommer att handla om barnen som lever i fattigdom i Sverige och vilka konsekvenser det får för barnen.

/c89e896f-c75d-4772-a670-cc0264789d11.jpg

 

Fattigdom

 Vi lever i världens rikaste del av världen, där valmöjligheterna borde vara många. Där egentligen inga människor skulle behöva vara fattiga, men så ser det inte ut. Många människor lever under existensminimum och detta är många barnfamiljer som tillhör denna grupp. Barn växer upp utan möjlighet att tex ha fritidsaktiviteter pga kostnaderna.

Barn växer upp utan att någonsin varit på semester och barn växer upp utan möjlighet att röra sig som barnen omkring dem. Det ger minskad rörelsefrihet och kraftigt reducerade chanser till jämlikhet. Följden blir att det är ännu lättare för barnen att hamna i utanförskap och redan då är varningen ett utropstecken. Att skilja sig från sina vänner, genom att inte ha dem senaste kläderna och dem bästa mobilerna och andra teknikprylar så hamnar barnen i utanförskap.

Frågan är vad Sverige kommer att göra åt detta? Med de ökade inkomstskillnaderna med de ökade klassklyftorna till följd, så är segregeringen och utanförskapet resultatet av dem ekonomiska orättvisorna.

Med den ökade arbetslösheten, den minskade sociala tryggheten och möjligheten att bryta en ekonomisk negativ spiral, så är farorna oändliga. Det allra viktigaste är att se dem utsatta familjerna och barnen och att ge dem möjlighet att växa och att ge dem chanser. Utan chanser har man heller ingen möjlighet till en ny start.

B K R O Barn

 


Design By Pixelunion